Vappu


Vappuna meillä tarjoillaan aina rosetteja ja simaa.

Rosetit

2 munaa
1½ dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl fruktoosia
1 l auringonkukkaöljyä paistamiseen

Vispaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, jauhot, suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Paista rosetit kuumalla raudalla auringonkukkaöljyssä vaaleankeltaisiksi ja sokeroi.


Fruktoosisima

2 sitruunaa
5 l vettä
fruktoosia
hiivaa
makeutusjauhetta
rusinoita
olutta

Tavallisen siman reseptin mukaan mutta käyttäen vain puolet sokerin ja fariinisokerin yhteenlasketusta määrästä.

Sulata fruktoosi valurautapannussa tai pienessä teräskattilassa ja jatka kuumentamista kunnes fruktoosi saa vaaleankeltaisen värin. Anna fruktoosin hieman jäähtyä ja lisää kattilaan varovasti kuumaa vettä. Varo räiskymistä! Liuota fruktoosi vähitellen kokonaan loppuveteen, lisää siivuiksi leikatut pestyt sitruunat ja jatka keittämistä hetki. Jäähdytä, lisää hiiva ja anna käydä seuraavaan päivään. Pullotusvaiheessa voit lisätä maun mukaan tilkan olutta ja lisämakeudeksi makeutusjauhetta. Jätä pullot päiväksi lämpimään käymään ja siirrä illalla kylmään. Sima on valmista 2-3 vrk kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti